Keressen minket bizalommal!

KÖSZÖNTJÜK!

A DR. KÖCHER NYOMÁSOS ALU-ÖNTÖDE ÉS FÉMMEGMUNKÁLÓ Kft.

Kapcsolat
2300 Ráckeve,
Vásártér u. 15
tel: 06 24 518-600
tel: 06 24 518-601
Fax: 06 24 385-089
festo

Elektrosztatikus porfestés

A Tartós és Környezetbarát Felületkezelés

Az elektrosztatikus porfestés olyan innovatív festési eljárás, amely a modern ipar számos területén gyökeret eresztett. Ez a folyamat a porfesték elektrosztatikus töltését használja fel az alkatrészek vagy termékek felületére való precíz felhordásához. Az eredmény egy tartós, egyenletesen festett felület, amely számos előnnyel jár.

Az elektrosztatikus porfestés lényege, hogy a festékporokat pozitív elektromos töltéssel rendelkező fúvókákon keresztül szórják az alkatrészekre vagy termékekre, amelyek a földelődött felületen vannak elhelyezve. A porfesték részecskéi vonzzák a negatív töltéssel rendelkező alkatrész felületét, így a festék egyenletesen tapad rájuk. Ezután a festékkel bevont alkatrészeket egy kemenceben melegítik, hogy a porfesték beolvadjon és kiharduljon, így kialakul egy tartós és vonzó festett felület.

Elektrosztatikus porfestés előnyei:

  • Rugalmasan alkalmazható
  • Egyenletes bevonat
  • Környezetbarát
  • Tartósság
  • Költséghatékonyság
  • Széles színválaszték

Az elektrosztatikus porfestés széles körben használják az autóiparban, bútorgyártásban, gépiparban, építőiparban és még sok más területen. Ez a technológia nemcsak esztétikus végeredményt hoz létre, hanem hozzájárul a termékek tartósságához és környezetvédelmi szempontból is előnyös megoldás. Az elektrosztatikus porfestés valóban a tartós és környezetbarát felületkezelés.

Elektrosztatikus porfestés előnyei:

Rugalmasan alkalmazható
Ez a technológia szinte mindenféle anyagra és alakzatra alkalmazható, legyen szó fémről, faipari termékekről, műanyagról vagy üvegről.
Egyenletes bevonat
A folyamat kiválóan megőrzi a festék egyenletes eloszlását, ami esztétikus és tartós felületet eredményez.
Környezetbarát
Az elektrosztatikus porfestés során kevés hulladék keletkezik, és a festékköd minimalizálása révén környezetbarát megoldás.
Tartósság
A porfesték bevonat ellenáll a korróziónak, kopásnak és vegyi anyagoknak, így hosszú élettartamot biztosít.
Költséghatékonyság
A folyamat hatékony és gyors, csökkentve a munkaerő- és anyagköltségeket.
Széles színválaszték
Az elektrosztatikus porfestés során számos szín és textúra közül lehet választani, amelyek személyre szabhatják a végeredményt.